BLOGG

separator

SM Premiär och varvlopp

Update

separator

EM Skövde 

HejHar i helgen kört den tredje deltävlingen av EM serien i enduro som gick i Skövde, otroligt roligt att få köra en EM tävling på hemmaplan och med inslag som slalombacken gjorde det grymt häftigt.
Annorlunda från tidigare EM så körde vi en prolog på fredag kvällen, tyvärr gjorde jag en vurpa och förlorade därmed 11 sekunder på ledaren,

Lördagen började inte så bra då jag ville köra ikapp det som jag tappade på fredagen vilket resulterade i många misstag och att jag tog i lite för mycket, avslutade något bättre men var alldeles för dåligt från början, slutade då som 4a i min klass och 25 totalt av alla klasser.
Söndagen började lite bättre och jag var mer på direkt från början, var med som topp tio i totalen och trea i klassen direkt från början och kunde även öka lite under dagen och gick upp som 5a totalt och 2a i min klass när dagen var slut. Slog även till med att vara total snabbast på dagens sista prov vilket var mycket roligt eftersom det var som ett delmål med helgen.

Med det så gick jag upp som 2a i tabellen i klassen över 250 4-takt.

Vill passa på att tacka alla som kom och hejade och gjorde det till en grym tävling och publikfest.

Nästa tävling blir SM i Laxå vilket ska bli riktigt roligt.

/ Rikard Hansson 

separator

SM ledare.

Hej!Nu har det varit 2 helger med tävlingar och riktigt härligt sommarväder.

För 2 helger sedan körde jag stångebro slaget som är ett varvlopp över 3 timmar, slutade där tvåa totalt och vinst i elitklassen.

Nu i helgen har vi varit i Östersund och kört enduro sm, lördagen gick bra och jag slutade som 3a totalt och 2a i min klass, söndagen gick nästan lika bra då jag slutade som 3a totalt och 3a i klassen, så nu leder jag SM 2 klassen med 2 dagar kvar att köra! Ligger även 3a i totalcupen där alla klasser är ihopslagna. Tyvärr fick tävlingen avbrytas tidigare då Erik Appelqvist vurpat på sträcka 8a och skadat sig allvarligt, håller alla tummar för att Erik återhämtar sig och blir återställd.


Nästa tävling är EM som går i Skövde den 10-12 augusti vilket jag ser mycket fram emot.

/Rikard Hansson 

separator

SM Östhammar 

Hej!Helgen som var så körde jag SM deltävling nummer 5 som gick i Östhammar, denna tävling var endast en dag till skillnad från de tidigare SM som varit som vart 2 dagar.

Kände mig väl förberedd innan tävlingen och ville verkligen få ett liknande resultat som jag fick på tävlingen i Tibro, tyvärr fick jag inte alls till det och min körning var stel och jag började alldeles för dåligt.

Dock blev det bättre på slutet och jag kunde knappa in på dem framför.
Slutade som 10 totalt och 5a i min klass denna dag, så för att vara en dålig dag så känner jag ändå att det får vara godkänt.

Ligger kvar som tvåa i min klass med endast sju poäng upp till ledaren.

Nu är det uppehåll från tävlingar hela juni, näst efter det så står stångebroslaget på schemat den 8 juli.

/Rikard Hansson 

separator

EM Rumänien 

HejÄr nu hemma i Sverige igen efter att ha kört EM deltävling nummer 2 i Rumänien.

Var endast 2 prov denna deltävling och dem bestod av ett crossprov och ett enduroprov.

Lördagen började ganska bra och jag var 9a totalt direkt på första provet, sedan rullade det på ganska bra hela dagen och jag låg tvåa i min klass i stort sett hela dagen.

På det sista varvet så körde jag tyvärr in i en stubbe och mosade hela mitt avgasrör, för att kunna köra vidare blev jag tvungen att montera av hela avgasröret på transporten för att kunna köra det sista provet, tappade tid på denna miss och slutade då 4a i min klass och 18 totalt.

Söndagen började ungefär liknande och jag var med som 4a i min klass direkt, kunde sedan öka lite mot slutet och jag kunde gå upp som trea i klassen och även dryga ut avståndet lite, slutade som 13 totalt.

Så förutom incidenten med avgasröret så var det en bra helg och jag känner mig laddad för SM i Östhammar nästa helg!

/Rikard Hansson 

separator

SM Tibro 

HejFörra helgen som var så var det dags för årets andra SM deltävling som gick på hemmaplan i Tibro, var en tävling med mycket varierande prov med allt ifrån riktigt svår terräng med rötter och sten till sand och crossbana.

Jag hade lagt stort fokus innan tävlingen på att gå alla prov och försökt memorera allt så bra jag kunde, det visade sig ge resultat då jag lyckades förbättra mitt resultat från förra SM tävlingen.

På lördagen slutade jag som 5a totalt och 2a i min klass, och till söndagen så visste jag att jag alltid brukar åka bättre så jag hade en bra känsla, söndagen började bra då jag ledde min klass och var 3a totalt efter första varvet, lyckades sedan dryga ut min ledning i klassen och även klättra till andra plats i totalen när man slagit ihop alla klasser.

Mycket roligt att få vinna min första SM tävling på hemmaplan i Tibro och även få min bästa totalplacering hittills.

Nu är jag på väg till Rumänien för att köra den andra EM deltävlingen för året, blir att spendera torsdag och fredag till att gå alla prov och förbereda mig så bra jag kan.

Hörs efter helgen.

/Rikard Hansson 

separator

SM Hässleholm

Hej!

Har i helgen kört de två första SM deltävlingarna i enduro för året, tävlingarna gick i Hässleholm och var en riktigt lärorik helg.
Dag 1 så gjorde jag lite för mycket vurpor och misstag blandat med endel bra prov resultat här och där, tyckte ändå att körningen stämde bra och att jag åkte bättre för ju mer jag fick köra, slutade som trea i min klass SM2 och åtta totalt utav alla klasser.
Dag 2 inledde jag lite bättre och kände direkt att jag vågade trycka på mer när jag lärt känna banan bättre, var denna dagen oftare närmare täten än på lördagen så jag märkte ganska tydligt även på söndagen att ju mer tid jag fick med banan ju närmare kom jag.

Slutade denna dag även som trea i klassen SM2 och sjua totalt i alla klasser sammanslaget.


Överlag är jag ganska nöjd med helgen men känner ändå att jag närmar mig de framför så självklart vill jag ha en bättre placering, nästa SM går på hemmaplan i Tibro 12-13 maj så då har jag chans att ta revansch!

/ Rikard Hansson 

separator

EM Italien

Hej!

Nu var säsongen igång igen och tänkte försöka skriva några rader här efter varje tävling så ni kan följa med om vad som händer.

Har i helgen kört den första EM deltävlingen i enduro som var i Italien, och till i år så har Svemo gjort en satsning då dem tar med de svenska förarnas motorcyklar och reservdelar och vi förare kan då flyga till tävlingarna, jag och min flickvän flög ner till Italien på tisdagen för att börja gå alla prov och försöka memorera allt eftersom man inte får köra på banorna innan tävlingen.

Eftersom detta var min första internationella enduro tävling så var det ganska mycket att tänka på för mig och även mycket att memorera.

Resultatet blev 6a på lördagen och 4a på söndagen, och det jag kan se är att jag tappade mycket tid på enduro provet som var väldigt tekniskt och svårt. 

Det positiva var att jag lärde mig längs med tävlingen och åkte snabbare och snabbare och närmade mig de förare som var framför mig, missade dock pallen med 4 sekunder på söndagen.

Nästa helg är det dags för första SM tävlingen för året som går i Hässleholm.

/ Rikard Hansson

separator

Vintercupen Töreboda/Skövde 

separator

MXSM Västerås 

HejI helgen var det åter igen dags för Mxsm i Västerås efter ett uppehåll på sm tävlingar i cross i sommar så var det kul att få ställa sig bakom grinden igen.

Det senaste tävlingen jag körde var SM i enduro i Skövde där jag slutade som 4a i SM2 klassen, det var väldigt roligt att testa på ett enduro SM igen då det är väldigt sällan jag har möjlighet till det.

Denna helgen har varit ganska bra överlag, det enda negativa egentligen var att jag gjorde en vurpa i både heat 2 och 3.

Äntligen kunde jag få till ett hyfsat tidskval och slutade 8a i min grupp.

I heaten fick jag placeringarna 10-10-9 och 7a totalt för dagen.

Hade något mer på gång i sista heatet då jag låg 6a med egentligen ett led med förare ändå upp till första plats, tyvärr så förstörde min vurpa en topp 5 placering men kunde ändå köra upp mig från 14 till 9 efter min vurpa.

Nästa tävling blir division 1 serien nästa helg tillsammans med Göta.

Stort tack till alla som hjälper mig! 

/ Rikard Hansson 

separator
« Previous